Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Commissiedocumenten - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal

  Commissiedocumenten

  De Europese Commissie kent nummers toe aan officiële documenten van de Europese Unie. De Commissie maakt onderscheid in een aantal typen documenten door middel van het toekennen van verschillende nummerseries. Het onderscheid is gebaseerd op het soort document en/of de instelling van de Unie van wie het document afkomstig is.

  Binnen de Europese Unie worden nog heel veel andere nummerseries gebruikt. Iedere instelling heeft één of meerdere sets documenten met ieder een eigen nummering. Die reeksen komen niet overeen met elkaar of met de nummerseries die de Commissie hanteert.

  Overzicht typen Commissiedocumenten

  In onbruik geraakte typen Commissiedocumenten

  • C-nummer

   Het C-nummer is één van de mogelijke nummerseries die door de Europese Commissie toegekend wordt aan officiële documenten van de Europese Unie. Het C-nummer wordt gebruikt voor besluiten van een beperkt en zeer specifiek karakter en een enkele mededeling.

  • SEC-nummer

   Het SEC-nummer was één van de mogelijke nummerseries die door de Europese Commissie toegekend werd aan officiële documenten van de Europese Unie. Het SEC-nummer werd gebruikt voor documenten die aanvullende informatie geven ten behoeve van nieuwe wetsvoorstellen, en voor verslagen, rapportages en werkdocumenten van de Commissie.

  • JAI-nummer

   Het JAI-nummer was één van de mogelijke nummerseries die door de Europese Commissie toegekend werd aan officiële documenten van de Europese Unie. Het JAI-nummer werd gebruikt voor voorstellen en mededelingen die formeel afkomstig waren van de Europese Commissie en handelden over onderwerpen op het terrein van veiligheid en justitie.

  Gerelateerde nummerreeksen

  Zowel de Raad van Ministers als het Europees Parlement kennen eigen nummers toe aan documenten die zij van de Commissie ontvangen.

  Bij wetgevende voorstellen maken de instellingen van de Europese Unie ook gebruik van een interinstitutioneel nummer. Dit is één en dezelfde code voor alle instellingen die aan een dossier wordt toegekend op basis van de te volgen besluitvormingsprocedure bij dit dossier.

  Meer informatie

   
  • Home
  Geachte bezoeker,
  De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
  Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
  Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.