Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
Logo IOM International Organisation for Migration

De Internationale Organisatie voor Migratie ('International Organisation for Migration') is de belangrijkste internationale intergouvernementele organisatie voor migratie. De IOM staat achter het principe dat humane en ordelijke migratie in ieders belang zijn.

De IOM werkt aan een ordelijk en humaan migratiebeheer, bevordert de internationale samenwerking op het gebied van migratievraagstukken, helpt bij het zoeken naar praktische oplossingen voor migratieproblemen en verleent humanitaire hulp aan migranten in nood, of het nu vluchtelingen, ontheemden of andere ontwortelde bevolkingsgroepen zijn.

1.

Geschiedenis

De IOM is opgericht in 1951 en heette toen nog de 'Provisional Intergovernmental Committee for the Movement of Migrants from Europe.' Het doel van de organisatie was het toezien op het ordelijke verloop van de grote migratiestromen die in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog op gang gekomen waren. Sindsdien heeft de organisatie haar mandaat uitgebreid en ze heeft nu een rol bij migratie in ruime zin.

internet website
e-mail info@iom.int
tel. +41 22717 9111
fax +41 22798 6150
adres 17 Route des Morillons
CH-1211 Genève 19 - (Zwitserland)
omvang circa 6000 personen
 

Inhoud

  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.