Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal

  Dit Franse persbureau is het oudste en één van de

  AFP logo

  grootste persbureaus ter wereld. Het persbureau is opgericht in 1835 door Charles-Louis Havas als Agence Havas. Op 20 augustus 1944 hebben journalisten uit het Franse verzet het hoofdkwartier van Agence Havas, dat onderdeel was geworden van het Vichy regime en onder de naam Office Français d'information (OFI) opereerde, bezet en overgenomen. Na de oorlog werd het OFI opgeheven en vervangen door Agence France-Presse (AFP).

  Het persbureau werkt met meer dan 2300 journalisten van 80 verschillende nationaliteiten samen en is vertegenwoordigd in 150 landen. Het nieuws wordt in zes talen ter beschikking gesteld (Frans, Engels, Spaans, Duits, Portugees en Arabisch) door middel van geschreven tekst, video, foto, multimedia en informatieve illustraties. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs.

  Daarnaast bestaan er vijf regionale kantoren in Parijs, Washington, Montevideo, Nicosia en Hong Kong. Vanuit deze kantoren wordt het correspondentennetwerk in deze regio's aangestuurd. Het AFP hecht door zijn geschiedenis veel waarde aan nieuws dat op objectieve en onafhankelijke wijze tot stand komt en vrij is van iedere inmenging door derde partijen. Deze principes zijn vastgelegd in het statuut van 1957. In Nederland werkt het APF samen met het ANP.

  internet website
  inlichtingen
  plaats Parijs (Frankrijk)
  omvang circa 2900 personen
   
  • Home
  Geachte bezoeker,
  De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
  Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
  Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.