Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

TRIME - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal

TRIME

Het Intelligent Energy Europe Programma (IEE) van de Europese Commissie ico-financiert het project TRIME. IEE is een voorloper van het Horizon 2020 programma en ondersteunt het onderzoek, de demonstraties en de marktopname van energie efficiënte technologieën.

TRIME staat voor Trias Mores Energitica en is een partnership tussen tien organisaties. De partners zijn Circle Housing; Zonnige Kempen; Intent; TU Delft; Villogia; LogiRep; Eigen Haard; U-Sentric; Havensteder; en Sestao Berri. TRIME opereert binnen vijf lidstaten het Verenigd Koninkrijk; Spanje; Frankrijk; Nederland; en Belgie.

Dit project richt zich op het bewerkstelligen van energiebesparingen; het reduceren van CO2 uitstoot; en blijvende gedragsverandering bij bewoners van sociale woningen. TRIME helpt bewoners van sociale huurwoningen om geld te besparen op hun energierekeningen. TRIME heeft gekeken naar de verschillende lidstaten en heeft twee manieren ontwikkeld waardoor bewoners van sociale woningen in aanraking kunnen komen met het project.

  • • 
    Ambassadeurs; vrijwilligers die deel zijn van de sociale huurwoningen-gemeenschap. Zij krijgen zowel training als een tool-kit om mede-bewoners te helpen en te ondersteunen bij het besparen van zowel geld als energie.
  • • 
    The Challenge; een competitie tussen 7 sociale woningorganisaties in de 5 lidstaten die met elkaar strijden om de meeste energie te besparen in hun aangesloten woningen.

De resultaten in energiebesparingen worden bij beide initiatieven gemeten door middel van Smart Meters, alsook door middel van informatie voorzien door de deelnemende bewoners over hun consumptie. De uitkomsten zijn voordelig gebleken voor zowel de huurders als voor de woningcorporaties. Wilt u meer weten over dit initiatief of zich wellicht aansluiten? Bezoekt u eens de webpagina van de Europese Commissie over TRIME.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.