Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Staat van de Unie 2017 - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal

bij Staat van de Unie 2017

Op 13 september presenteerde President Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie zijn Staat van de Unie 2017 aan het Europees Parlement in Straatsburg. Daarin presenteerde hij zijn prioriteiten voor het komende jaar en gaf hij zijn visie op de mogelijke evolutie van de Europese Unie tot 2025. Ook presenteerde hij een routekaart voor een meer verenigde, sterkere en meer democratische Unie.

Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie: "Europa heeft de wind weer in de zeilen. Maar dat brengt ons nergens als we die wind niet vangen. (...) We moeten de koers uitzetten voor de toekomst. Om het met Mark Twain te zeggen: over twintig jaar zul je meer teleurgesteld zijn over de dingen die je niet hebt gedaan dan over de dingen die je wel hebt gedaan. Dit is het moment om te bouwen aan een meer verenigd, sterker en democratischer Europa voor 2025."

De toespraak van voorzitter Juncker in het Europees Parlement ging gepaard met de vaststelling van concrete initiatieven door de Europese Commissie op het vlak van handel, screening van investeringen, cyberveiligheid, industrie, data en democratie, waardoor onmiddellijk de daad bij het woord wordt gevoegd.

1.

Meer informatie

 

Inhoud

  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.