Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op maandag 20 november 2017.

Access to video: Bekijk de video

(Duur van de video:59)

De leden bespreken een verbod op glyfosaat, stemmen over nieuwe regels voor copyright voor online televisie-uitzendingen en nemen deel aan een conferentie over Afrika.

Maandag organiseert het EP een openbare hoorzitting over een Europees burgerinitiatief dat oproept tot een EU-breed verbod op glyfosaat, een omstreden herbicide. met tien jaar en stelde tegen 2022 een volledig verbod voor. De EU-regeringen zullen stemmen op 27 november stemmen over een verlenging met vijf jaar.

Op dinsdag stemmen de commissies Juridische zaken en Interne markt over het beter beschermen van online kopers wanneer inhoud zoals gedownloade games of muziek niet naar behoren werken. De regels omvatten manieren om geld terug te krijgen en garanties.

Op dezelfde dag stemt de commissie Juridische zaken over een verordening om de distributie van online televisieprogramma’s in de EU gemakkelijker te maken.

Het Parlement organiseert op woensdag een conferentie op hoog niveau over Afrika om de ontwikkeling te bespreken voorafgaand aan de volgende EU-Afrika-top. EP-Voorzitter, Antonio Tajani, de Hoge Vertegenwoordiger van de EU voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid, Federica Mogherini de President van de Centraal-Afrikaanse Republiek, Faustin-Archange Touadéra, en de President van de Europese Investeringsbank, Werner Hoyer, zijn hoofdsprekers tijdens het evenement.

Op woensdag organiseert het Parlement de jaarlijkse lezing van de Evaluatie van wetenschappelijke en technische opties over media in het tijdperk van kunstmatige intelligentie.

Maandag wordt de Voorzitter van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, gehoord door de commissie Economische en monetaire zaken.

Het Europees Ondersteuningsbureau voor asielzaken (EASO), dat de lidstaten helpt bij de behandeling van asielaanvragen, presenteert op dinsdag zijn jaarverslag over de asielsituatie in de EU in 2016 aan de commissie Burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken.

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20171117STO88351

Gecreëerd: 20-11-2017 - 15:09


 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.