Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Privacyzorgen over nieuwe betalingsregels PSD2 - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
dinsdag 5 december 2017, 10:25

DEN HAAG (PDC) - Er blijft veel onduidelijkheid bestaan over de privacyaspecten van de nieuwe Europese richtlijn Payment Service Directive 2 (PSD2). Deze richtlijn dwingt banken om, met toestemming van de consument, rekeninggegevens te delen met concurrenten. Door privacyzorgen zal de beoogde deadline voor nationale implementatie van 13 januari 2018 waarschijnlijk niet worden gehaald.

PSD2 zou innovatieve partijen een kans moeten bieden op de Europese betaalmarkt. Zo zou de richtlijn de mogelijkheid geven buiten de traditionele banken om onlinebetalingen af te handelen. Hiervoor moet de klant wel eerst toestemming geven.

Ook de rekeninggegevens van de ontvanger worden gedeeld. Daardoor wordt ook informatie gedeeld van mensen die geen toestemming hebben gegeven. Banken komen daardoor in een lastig parket, waarbij zij enerzijds informatie zullen moeten delen en anderzijds de privacy van hun klanten moeten waarborgen.

Bron: Volkskrant

1.

Relevante EU dossiers

 

Inhoud

  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.