Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

May probeert Noord-Ierlanddeal te redden - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
dinsdag 5 december 2017, 11:12

LONDEN (ANP) - De Britse premier Theresa May probeert dinsdag de gedoogpartij DUP alsnog zover te krijgen dat ze akkoord gaat met de deal die May maandag bijna had gesloten over de grens tussen Noord-Ierland en Ierland. De Noord-Ierse DUP zette de voet dwars bij het plan om Noord-Ierland wel toegang te laten houden tot de Europese interne markt, waardoor May met lege handen naar huis moest.

,,De DUP houdt deze regering aan de macht en we mogen hun politieke positie dus niet onderschatten'', zei oud-minister van brexitzaken David Jones tegen The Guardian.

De Noord-Ierse grens is niet het enige struikelblok in de onderhandelingen. De EU en Groot-Brittannië zijn het ook nog niet eens over de invloed van het Europese Hof van Justitie na de brexit en de positie van EU-burgers die in het land wonen.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.