Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Maastricht Europees erfgoed - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
dinsdag 5 december 2017, 13:20

BRUSSEL (ANP) - Het Verdrag van Maastricht wordt toegevoegd aan de lijst van Europees erfgoed. In het provinciehuis in de Limburgse hoofdstad tekenden Europese leiders in 1992 een akkoord over een politieke en monetaire unie, met een gemeenschappelijke munt.

De erfgoedlijst bevat nu 38 plaatsen van herinnering die belangrijk zijn voor de Europese geschiedenis, waarden en eenwording. In Nederland hebben Herinneringscentrum Kamp Westerbork en het Vredespaleis in Den Haag al een zogeheten erfgoedlabel.

Minister Ingrid van Engelshoven (Cultuur) reageert tevreden op de erkenning voor Maastricht. ,,Het is een plek die symbool staat voor het belang van de Europese eenwording.''

Behalve Maastricht prijken vanaf volgend jaar ook onder meer een synagogecomplex in Hongarije, het Luxemburgse dorp Schengen en voormalige concentratiekampen in Frankrijk en Duitsland op de lijst.

De EU heeft 2018 uitgeroepen tot het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed. De nieuwe erfgoedplekken worden in maart met een ceremonie in het zonnetje gezet.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.