Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Europees Parlement houdt hoorzitting over Hongarije - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
woensdag 6 december 2017, 10:16

DEN HAAG (PDC) - Donderdag 7 december wordt in het Europees Parlement een hoorzitting gehouden over de situatie in Hongarije. De hoorzitting moet beantwoorden of de Hongaarse regering structureel de democratie en rechtstaat aantast en daardoor aanspraak maakt op sancties. Na de hoorzitting wordt een rapport opgesteld.

De partij van Hongaarse premier Viktor Orbán heeft een absolute meerderheid in het Hongaarse parlement en kan daardoor gemakkelijk nationale wet- en regelgeving wijzigen. Het Europees Parlement maakt zich zorgen over de onafhankelijke rechtsgang, persvrijheid, individuele vrijheden en de positie van minderheden.

Dit is de eerste keer dat het Europese Parlement op deze wijze een rapport opstelt. Dit rapport zal door de Nederlandse Europarlementariër Judith Sargentini (GL) worden geschreven.

Bron: Groenlinks

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.