Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

EU roept Palestijnen op tot terughoudendheid - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
woensdag 6 december 2017, 17:05

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie roept de Palestijnen op terughoudend te reageren als president Donald Trump naar verwachting later op de dag Jeruzalem erkent als hoofdstad van IsraŽl. EU-buitenlandchef Federica Mogherini deed haar oproep in een telefoongesprek met de Palestijnse president Mahmoud Abbas.

De Italiaanse verwelkomde de inzet van Abbas om demonstraties vreedzaam te laten verlopen. Zij verzekerde de president van het ,,vastberadeníí standpunt van de EU dat de status van Jeruzalem als toekomstige hoofdstad van beide staten via onderhandelingen moet worden geregeld.

Verder herhaalde ze de EU-positie dat de hervatting van het vredesproces met uitzicht op een tweestatenoplossing het enige perspectief is op vrede en veiligheid. De EU zal de inspanningen voor een vreedzame oplossing opvoeren, in overleg met de Verenigde Naties en andere internationale partners.

Abbas heeft een uitnodiging geaccepteerd om de EU-ministers van Buitenlandse Zaken volgende maand in Brussel te ontmoeten. Zij spreken komende maandag al met de IsraŽlische premier Benjamin Netanyahu in de Belgische hoofdstad.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquÍte. De uitkomst van deze enquÍte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquÍte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.