Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Drugshandel EU goed voor 24 miljard - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
woensdag 6 december 2017, 17:12

DEN HAAG (ANP) - Drugshandel is de grootste illegale markt binnen de EU. Criminelen strijken jaarlijks meer dan 24 miljard euro op aan de handel, aldus een woensdag gepubliceerd rapport van de Europese politieorganisatie Europol.

Ruim een derde van de criminele bendes in de Europese Unie doet aan handel in en productie van drugs. Marihuana en cocaïne zijn nog steeds de meest verhandelde drugs.

Volgens de onderzoekers veranderen binnen de handel in synthetische drugs de substanties snel van samenstelling. De afgelopen vijf jaar werden 620 nieuwe samenstellingen geregistreerd. Drugs met het opiaat fentanyl als bestanddeel zijn sterk in opmars. Het gevaarlijke middel, vele malen sterker dan morfine, kostte in Groot-Brittannië dit jaar al aan zestig mensen het leven.

Fentanyl wordt in de gezondheidszorg gebruikt als pijnstiller. De Amerikaanse artiest Prince overleed vorig jaar april per ongeluk aan een overdosis fentanyl.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.