Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
dinsdag 12 december 2017, 10:29

DEN HAAG (PDC) - Op 11 december werden nieuwe hoofdstukken geopend in de onderhandelingen over toetreding van Montenegro en ServiŽ tot de EU. Dit deelde EU-commissaris van uitbreiding Johannes Hahn mee in een persconferentie. Gesprekken over de andere hoofdstukken waren na beoordeling ver genoeg gevorderd om aan de nieuwe hoofdstukken te beginnen.

Montenegro zal twee hoofdstukken over vrij verkeer van handel en diensten gaan bespreken. ServiŽ opent hoofdstukken over ondernemingsrecht en buitenlandse relaties. In totaal heeft Montenegro nu 30 hoofdstukken open staan in de onderhandelingen. Voor ServiŽ zijn dit er 12.

De toetredingsgesprekken van Montenegro begonnen in 2012. Het land is in 2017 ook lid geworden van de NAVO, ondanks protest van Rusland. Voor ServiŽ begonnen de onderhandelingen in 2014. Europese Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker verwacht dat de landen voor 2025 lid kunnen worden.

Bron: Euractiv

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquÍte. De uitkomst van deze enquÍte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquÍte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.