Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

'EU moet aan bel trekken over Rif-protesten' - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
donderdag 11 januari 2018, 12:00

BRUSSEL (ANP) - De Marokkaanse regering moet een einde maken aan de mensenrechtenschendingen in het Rif-gebied. EU-parlementariër Kati Piri (PvdA) wil dat de EU daarover in Rabat aan de bel trekt. In een brief aan EU-buitenlandchef Federica Mogherini stelt zij dat er na vijftien maanden van protesten steeds meer signalen komen van mishandeling van opgepakte activisten. Ook worden voortdurend vreedzame demonstranten gearresteerd.

,,We krijgen berichten dat er zelfs kinderen tussen de zes en veertien jaar gearresteerd worden voor hun 'deelname' aan protesten'', aldus Piri. ,,Kinderen horen op school te zitten en niet in een gevangenis. De demonstranten komen op voor basale rechten als onderwijs en werkgelegenheid. Mogherini moet de regering wijzen op haar verantwoordelijkheid. De EU financiert veel projecten in Marokko en de fondsen horen ook bij economisch achtergestelde regio’s terecht te komen.''

Sinds eind 2016 wordt in Noord-Marokko gedemonstreerd tegen de economische omstandigheden en corruptie. Een aanzienlijk deel van de Marokkaanse Nederlanders heeft wortels in het Rif-gebied.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.