Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

EU blijft nucleaire deal met Iran steunen - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
donderdag 11 januari 2018, 16:10

BRUSSEL (ANP) - De EU blijft pal achter de nucleaire overeenkomst met Iran staan. Dat bevestigden de ministers van Buitenlandse Zaken van Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië en EU-buitenlandchef Federica Mogherini na afloop van crisisoverleg met de Iraanse buitenlandminister Mohammad Javad Zarif in Brussel.

Volgens Mogherini werkt de overeenkomst van 2015 tussen Iran en zes wereldmachten waaronder de Verenigde Staten. ,,Het voldoet aan het belangrijkste doel, namelijk het Iraanse nucleaire programma beperkt en onder streng toezicht houden.”

President Donald Trump dreigt de deal over het kernprogramma te torpederen. Hij beslist naar verwachting vrijdag of de onder het akkoord opgeschorte sancties op de Iraanse olie-export opnieuw geactiveerd moeten worden. Volgens Trump heeft het land meer zogeheten zwaar water (dideuteriumoxide) dan is afgesproken. Die stof kan worden gebruikt bij de productie van plutonium.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.