Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

'Veluwe' klaagt in Brussel over vliegveld Lelystad - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
vrijdag 12 januari 2018, 7:30

APELDOORN (ANP) - De Stichting Red de Veluwe heeft een klacht ingediend bij de Europese Commissie over het niet correct toepassen van Europese richtlijnen bij de procedure rondom vliegveld Lelystad.

De milieueffectrapportage (MER) uit 2014 voor de aanleg van het vliegveld heeft volgens de actiegroep alleen betrekking op de milieueffecten in de directe omgeving en niet voor de wijde omtrek. Vorig jaar werd bekend dat de vliegtuigen lager zullen gaan vliegen. Dat levert voor een veel groter gebied hinder op, aldus de actiegroep.

,,Het lijkt er nu op dat minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat alles op alles zet om met wat oplapwerk het project zo toch door te kunnen zetten. Ze luistert niet naar de bewoners en naar alle deskundigen die zeggen dat hier veel te veel is fout gegaan. Maar pleisters plakken is niet toegestaan. We kunnen dus niet anders dan alle middelen inzetten die ons ter beschikking staan", aldus een woordvoerder van de actiegroep.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.