Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Dijsselbloem draagt 'voorzittersbel' Eurogroep over aan Centeno - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
vrijdag 12 januari 2018, 12:57

PARIJS (ANP) - Met het overhandigen van de voorzittersbel aan Mario Centeno heeft oud-minister Jeroen Dijsselbloem zijn mandaat bij de Eurogroep afgesloten. De Portugese minister van FinanciŽn is vanaf zaterdag voorzitter van de Eurogroep. De bel doet bij de vergaderingen van de EU-ministers van FinanciŽn van de eurolanden dienst als 'voorzittershamer'.

De overdracht vond plaats op de Portugese ambassade in Parijs. ,,Ik wil Jeroen bedanken voor zijn sterke leiderschap in de Eurogroep in een periode waarin de eurozone zwaar beproefd werd", zei Centeno. Dijsselbloem trad begin 2013 als voorzitter aan en kreeg meteen de financiŽle crises in Cyprus en Griekenland op zijn bordje. ,,De eurozone is nu in een veel betere staat dan in 2013", zei hij. ,,Er is economische groei in alle landen, de werkloosheid daalt en de openbare financiŽn zijn gezonder."

Centeno werd op 4 december door de Eurogroepleden gekozen als zijn opvolger voor een termijn van twee en een half jaar. Op 22 januari mag hij de eerste vergadering voorzitten. Hij zei ,,zeer gemotiveerd" te zijn om het roer over te nemen.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquÍte. De uitkomst van deze enquÍte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquÍte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.