Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

EU-parlement houdt helft salaris Farage in - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
vrijdag 12 januari 2018, 17:35

BRUSSEL (ANP) - Het Europees Parlement houdt per direct de helft van het maandsalaris van de Britse brexit-voorvechter Nigel Farage in. De voormalige leider van de anti-EU-partij UKIP heeft 40.000 euro ontvangen voor een Europees parlementair assistent die in werkelijkheid in Groot-Brittannië voor het nationale bureau van UKIP werkt.

Farage ontkent de beschuldiging dat hij met Europees belastinggeld heeft gesjoemeld. Volgens een woordvoerder van het parlement kan hij echter op geen enkele manier aantonen dat Adams voor Farage EU-werk heeft gedaan.

Omdat Farage de vordering niet terugbetaalt heeft het parlement besloten elke maand de helft van het bruto maandsalaris van 8.484 euro in te houden totdat de schuld is verrekend.

Farage zit al achttien jaar in het EU-parlement maar is vaak afwezig. Volgens de organisatie VoteWatch zijn er maar drie parlementariërs van de 751 die nog minder vaak dan hij komen opdraven bij de zittingen in Straatburg en Brussel.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.