Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Tusk: nu tijd voor grote Europese coalitie - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
donderdag 8 februari 2018, 14:04

BRUSSEL (ANP) - EU-president Donald Tusk vindt het ,,de hoogste tijd om nu een grote pan-Europese coalitie'' te vormen voor een ambitieuze EU. Dat twittert hij naar aanleiding van de vorming van regeringscoalitie in Duitsland door de sociaaldemocraten (SDP) en de conservatieve CDU/CSU. Hij noemt de nieuwe grote coalitie (GroKo) ,,goed nieuws’’.

Tusk roept de Europese regeringsleiders op te komen tot een ,,ambitieuze begroting, wijze besluiten over migratie en een betere eurozone''. De komende maanden staan dergelijke belangrijke onderwerpen op de EU-agenda waarmee, als de leden van de SDP het groene licht geven voor de nieuwe regering van Angela Merkel, verder aan de EU kan worden gebouwd.

,,Misschien kunnen wij dat ook binnen vijf maanden’’, twittert de permanente voorzitter van de Europese Raad hoopvol, verwijzend naar de periode die de formatie in Duitsland in beslag nam.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.