Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Bulgaarse rel over voorzitter Europese Groenen - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
vrijdag 9 februari 2018, 17:53

BRUSSEL/SOFIA (ANP) - De Bulgaarse vicepremier wil dat de voorzitter van de Groenen in het Europees Parlement, Ska Keller, zijn land uitgezet wordt. In een verklaring noemt Valeri Simeonov de Duitse politica ,,een groene jihadist''. Bulgarije is voor het eerst tijdelijk EU-voorzitter voor zes maanden en leidt alle ministersvergaderingen in Brussel.

Keller is in Bulgarije aanwezig en spreker bij demonstraties tegen de commercialisering van het Nationale Park Pirin in het zuidwesten van het land. De regering wil er bouwen en een autosnelweg dwars door het beschermde gebied aanleggen. ,,Dit is schokkend en ongepast voor een vicepremier'', aldus Keller. ,,In een democratie worden kritische meningen gerespecteerd.''

Simeonov is een van de leiders van het Nationaal Front voor de Redding van Bulgarije dat samen met twee andere nationalistische partijen een coalitie vormt met premier Bojko Borisovs pro-Europese partij GERB.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.