Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

EU-subsidie Oxfam onder druk - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
maandag 12 februari 2018, 14:53

BRUSSEL (ANP) - Als Oxfam Novib geen volledige duidelijkheid verschaft over seksueel wangedrag van medewerkers, staat de Europese Commissie klaar om de banden met de hulporganisatie te verbreken. ,,Wij verwachten van onze partners dat ze strikte ethische standaarden naleven’’, zei een commissiewoordvoerder.

Personeel van de Britse tak van Oxfam was in 2011 in Haïti aanwezig bij seksfeesten met jonge prostituees, erkende de organisatie vorige week. Ook zijn er berichten over wangedrag in Tsjaad. ,,De signalen moeten direct onderzocht, wij willen zo snel mogelijk maximale transparantie'', aldus de zegsvrouw

In 2011 gaf de EU 1,7 miljoen euro subsidie voor de Britse hulpactie van Oxfam in Haiti. Uitgezocht wordt hoe dat is besteed.

Vanwege het schandaal hebben al ruim zevenhonderd donateurs van de Nederlandse afdeling van Oxfam Novib hun steun opgezegd, bleek zondag. De hulporganisatie heeft er in Nederland zo’n 330.000. Directeur Farah Karimi zei zich diep te schamen, en begrip te hebben voor de woede van de opzeggers.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.