Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

EU-kenniscentrum in strijd voedselfraude - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
maandag 12 maart 2018, 13:28

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie richt een kenniscentrum op om de voedselkwaliteit in de EU te bevorderen en voedselfraude harder te bestrijden. Bezorgdheid bij het publiek over fraude met onder andere vlees, zuivel, kippen, vis en olijfolie is daar de aanleiding voor.

Een netwerk van deskundigen gaat actuele wetenschappelijke kennis verzamelen en delen. Er komt een systeem voor vroegtijdige waarschuwing van wantoestanden in een of meerdere lidstaten. ,,Voedselfraude is een transnationale criminele activiteit en de EU heeft derhalve een duidelijke rol te spelen'', zegt EU-commissaris Tibor Navracsics, die voor het kenniscentrum verantwoordelijk is.

Bezorgdheid over voedselfraude en -kwaliteit ondermijnt het vertrouwen van consumenten en berokkent schade aan de hele voedselvoorzieningsketen in Europa, van landbouwers tot detailhandelaars, aldus de commissie. Het kenniscentrum wordt dinsdag in Straatsburg gelanceerd.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.