Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Europees Parlement start onderzoek naar benoeming Selmayr - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
maandag 12 maart 2018, 19:19

STRAATSBURG (ANP) - Met vriendjespolitiek en schimmige promoties speelt de Europese Commissie eurosceptici in de kaart. Het dagelijks EU-bestuur gedraagt zich arrogant en behandelt EU-parlementariërs als kinderen.

Dat was de strekking van een debat in het Europees Parlement over de benoeming van de Duitser Martin Selmayr tot secretaris-generaal van de commissie. ,,U ondermijnt het vertrouwen van de burger’’, zei Sophie in ’t Veld (D66).

Het parlement vroeg commissaris Günther Oettinger (Personeelszaken) opheldering over de 'superpromotie' van de kabinetschef en partijgenoot van voorzittter Jean-Claude Juncker. Hij werd in februari naar de hoogste ambtelijke post gekatapulteerd op de dag dat bekend werd dat de Nederlander Alexander Italianer die plek op 1 maart verliet.

Agnes Jongerius (PvdA) zei zich te ,,schamen voor het Europa van de achterkamertjes.’’ Volgens Peter van Dalen (ChristenUnie) is Selmayr nu ,,aangebrand Brussels lof. Dat is niet te verteren.''

Dennis de Jong (SP) zei ,,stap voor stap’’ te willen weten hoe de aanstelling is verlopen. Er komt een onderzoek van de commissie begrotingscontrole, waar hij lid van is. Ook de Europese Ombudsman buigt zich over de affaire.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.