Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Voorzitter eurogroep: laatste fase steunprogramma Griekenland - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
dinsdag 13 maart 2018, 9:29

DEN HAAG (PDC) - Griekenland voldoet aan bezuinigings- en hervormingseisen van de Europese geldschieters en gaat de laatste fase van het Europese steunprogramma in. Dit zei Eurogroepvoorzitter Mario Centeno gisteren na een bijeenkomst van de eurogroep. Het land ontvangt in totaal nog 6,7 miljard euro aan eerder afgesproken leningen uit het Europees noodfonds ESM. Deze maand wordt 5,7 miljard euro overgemaakt, het laatste miljard volgt later in het voorjaar. Tijdens de bijeenkomst van de eurogroep in april wordt gesproken over schuldverlichting.

Griekenland heeft voldaan aan de gestelde eisen van het derde steunprogramma. Daarvoor moets de Griekse regering veel hervormingen doorvoeren. Dit was een voorwaarde om in aanmerking te komen voor financiële ondersteuning vanuit het noodfonds.

Het steunprogramma zal in augustus aflopen, waarna Griekenland weer op eigen financiële benen dient te staan. De totale Europese schuld van Griekenland bedraagt 224 miljard euro.

Bron: NRC, eurogroep

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.