Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Bahama's op zwarte lijst Europese Unie - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
dinsdag 13 maart 2018, 12:33

BRUSSEL (ANP) - Bahrein, de Marshalleilanden en Saint Lucia zijn van de zwarte EU-lijst voor belastingparadijzen geschrapt. Tegelijk besloten de ministers van Financiën in Brussel de Bahama's, Saint Kitts and Nevis en de Amerikaanse Maagdeneilanden er juist op te zetten.

De drie 'nieuwe' boosdoeners hadden vanwege de orkanen die de Caraïben in het najaar teisterden uitstel gekregen om hun belastinggedrag toe te lichten, maar het resultaat is niet naar tevredenheid van de EU-ministers. De drie die van de lijst zijn gehaald hebben toegezegd hun belastingbeleid te hervormen.

De in december ingestelde zwarte lijst telde oorspronkelijk zeventien 'belastingparadijzen'. Er staan er nu nog negen op. Panama, Barbados, Grenada, de Verenigde Arabische Emiraten, Mongolië, Tunesië, Macau en Zuid-Korea werden er in januari afgehaald.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.