Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Berlijn en Parijs veroordelen aanslag Skripal - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
woensdag 14 maart 2018, 8:10
gewijzigd

PARIJS (ANP/RTR/DPA) - Frankrijk en Duitsland hebben de aanslag op de voormalige dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter scherp veroordeeld. Dat gebeurde na telefoongesprekken tussen de Britse minister Boris Johnson en zijn ambtsgenoten in de twee EU-landen.

,,We veroordelen deze aanval met verboden chemische wapens ten stelligste'', zei de vertrekkende Duitse minister Sigmar Gabriel (Buitenlandse Zaken). ,,Als blijkt dat Rusland erachter zit, zou dat een bijzonder ernstig incident zijn.'' De Duitser stelde Johnson te hebben gebeld om duidelijk te maken dat Berlijn solidair is met de Britse regering.

Ook Frankrijk veroordeelde de aanslag. ,,De poging in Salisbury twee Russische burgers te vermoorden met een militair soort zenuwgas is een totaal onacceptabele aanval'', stelde een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring, waarin overigens niet werd gerept over de mogelijke Russische betrokkenheid.

De Amerikaanse president Donald Trump zou tijdens een telefoongesprek met de Britse premier Theresa May zijn steun hebben toegezegd. ,,President Trump zei dat de VS vierkant achter het Verenigd Koninkrijk staan. Hij vindt ook dat de Russische regering ondubbelzinnig moet laten weten hoe dit zenuwgas gebruikt kon worden'', stelde de woordvoerder van May in een verklaring.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.