Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Europees Parlement wil Zuckerberg graag spreken - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
vrijdag 13 april 2018, 8:11
gewijzigd

BRUSSEL (ANP/DPA) - Alle partijen in het Europees Parlement willen erg graag dat topman Mark Zuckenberg van Facebook naar Brussel komt om zich te verantwoorden voor het schandaal met het lekken van data van tientallen miljoenen gebruikers. Voorzitters van alle fracties steunden donderdag een open brief van de Groenen waarin wordt geëist dat parlementspresident Antonio Tajani de Amerikaan voor een ontmoeting met diverse commissies uitnodigt.

Zuckenberg (33) is goed drie weken geleden al door Tajani uitgenodigd maar hij heeft voor zover bekend niets van zich laten horen. De topman maakte deze week wel al twee keer de gang naar het Amerikaanse Congres waar hij urenlang aan de tand werd gevoeld.

De data van naar schatting 87 miljoen Facebook-gebruikers konden worden verzameld door het Britse bedrijf Cambridge Analytica. Daaronder zouden data van 2,7 miljoen EU-ingezetenen zijn.

EU-Justitiecommissaris Vera Jourova had donderdag wel een gesprek met een andere topfiguur van het social-mediaconcern. Ze meldde een ,,constructief en open gesprek'' te hebben gehad over het dataschandaal met Sheryl Sandberg, als COO verantwoordelijk voor het dagelijks beleid bij Facebook.

Volgens de week staat Facebook waarschijnlijk op de agenda van de plenaire vergadering van het Europees Parlement in Straatsburg.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.