Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Minister Hoekstra: brexit kan grote gevolgen hebben voor overheidsfinanciŽn - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
vrijdag 13 april 2018, 11:53

DEN HAAG (PDC) - De brexit kan grote gevolgen hebben voor de Nederlandse overheidsfinanciŽn. Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU heeft op verschillende manieren een negatief effect op de begroting. Dat schrijft minister Hoekstra van FinanciŽn in een brief aan de Tweede Kamer.

Allereerst kan de brexit de economische groei in Nederland drukken. Ook gaat de Nederlandse bijdrage aan de EU mogelijk omhoog, omdat de brexit een gat in de EU-begroting achterlaat. Tenslotte moet er waarschijnlijk meer geld naar de douane, vanwege de nieuwe grenscontroles.

Hoe groot de gevolgen voor het huishoudboekje van de Nederlandse staat zullen zijn, hangt af van het resultaat van de onderhandelingen over terugtrekking, de overgangsfase en een eventueel toekomstig handelsakkoord. Hoekstra streeft ernaar om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken door in EU-verband te werken aan een goede relatie met het Verenigd Koninkrijk na de brexit.

Bron: Rijksoverheid, 11 april 2018

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquÍte. De uitkomst van deze enquÍte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquÍte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.