Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Blok: nu hulp en wapenstilstand voor SyriŽ - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
maandag 16 april 2018, 9:13

LUXEMBURG (ANP) - Een wapenstilstand, toegang voor humanitairehulpverleners en zo snel mogelijk vredesonderhandelingen via de Verenigde Naties. Dat is de enige weg vooruit in SyriŽ en de volle inzet van Nederland is daarop gericht, zei minster van Buitenlandse Zaken Stef Blok maandag in Luxemburg, voorafgaand aan overleg met zijn EU-collegaís. ,,Het lijden is nog steeds verschrikkelijk na die vreselijke aanval in Douma.íí

Europese eensgezindheid voor deze lijn zou een krachtig signaal zijn, aldus Blok. Extra sancties tegen SyriŽ liggen volgens de bewindsman niet concreet op tafel. ,,Echte oplossingen kunnen alleen uit onderhandelingen komen.íí Nederland heeft wel begrip voor de westerse vergeldingsaanvallen van afgelopen weekend.

Moskou, dat een ,,cruciale rol'' speelt, heeft vooruitgang in de VN-Veiligheidsraad tot nu toe geblokkeerd, aldus Blok. De minister heeft zijn Russische ambtgenoot Lavrov vorige week gevraagd mee te werken aan vrede en humanitaire toegang.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquÍte. De uitkomst van deze enquÍte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquÍte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.