Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

EU zet in op diplomatie na Syrië-aanval - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
maandag 16 april 2018, 12:35

LUXEMBURG (ANP) - De EU-lidstaten zetten hun kaarten op de ,,herlancering’’ van het Syrische vredesproces onder leiding van de Verenigde Naties in Genève. Een conferentie over de toekomst van Syrië die volgende week in Brussel wordt gehouden moet daartoe een aanzet zijn.

Zaak is nu eerst de humanitaire hulpverlening op gang te krijgen. De EU-landen roepen Syrië, Rusland, Iran en Turkije op daaraan mee te werken door een wapenstilstand in acht te nemen.

De EU-ministers van Buitenlandse Zaken spraken maandag in Luxemburg een sterke veroordeling uit van het herhaalde gebruik van chemische wapens door het Syrische regime, zoals vorige week in Douma. Zij hebben ,,begrip’’ voor de luchtaanvallen van de Amerikanen, Britten en Fransen van afgelopen weekend.

De ministers roepen Rusland en Iran op hun invloed bij Syrië aan te wenden om herhaling te voorkomen. Extra EU-sancties tegen Syrië, Moskou of Teheran zijn nu niet aan de orde.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.