Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Nieuwe Slowaakse minister alweer opgestapt - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
maandag 16 april 2018, 15:18

BRATISLAVA (ANP/RTR) - De nieuwe Slowaakse minister van Binnenlandse Zaken heeft zijn aftreden alweer aangekondigd. ,,Ik stap op omdat ik de situatie niet tot rust kan brengen en de polarisatie blijft'', zei minister Tomas Drucker tegen verslaggevers.

Drucker trad pas enkele weken geleden aan als minister. Zijn vertrek volgt op grootschalige demonstraties. Betogers eisen onder meer het vertrek politiechef Tibor Gaspar, maar de minister zei geen reden te zien om hem te laan uit te sturen. ,,Ik denk niet dat het vertrek van Gaspar de situatie tot rust brengt'', zei Drucker.

De minister was de opvolger van Robert Kaliňák, die vorige maand opstapte. Later ruimde ook premier Robert Fico het veld. In het land was een politieke crisis ontstaan na de moord op onderzoeksjournalist Jan Kuciak en zijn verloofde. Betogers eisen een grondig onderzoek naar de moorden.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.