Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Vijf nieuwe namen op Krim-sanctielijst - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
maandag 14 mei 2018, 13:22

BRUSSEL (ANP) - Vanwege hun betrokkenheid bij het organiseren van de Russische presidentsverkiezingen op de door Rusland ingelijfde Krim heeft de Europese Unie vijf nieuwe namen op de sanctielijst gezet. Het vijftal had leidinggevende taken in de verkiezingscommissies van de Krim of de stad Sebastopol.

De vijf zijn niet langer welkom in de EU en hun Europese banktegoeden worden bevroren, omdat ze ,,actieve steun verleenden en uitvoering gaven aan beleidsmaatregelen die de territoriale integriteit, soevereiniteit en onafhankelijkheid van Oekraïne ondermijnen’’.

Op de sanctielijst staan nu 155 personen en 38 organisaties. De EU heeft daarnaast beperkingen gesteld aan de handel met de Krim. Ook lopen er economische sancties tegen Moskou vanwege zijn bemoeienis met Oekraïne. Die lopen op 31 juli af, maar worden naar verwachting voor die tijd verlengd.

De Russische president Vladimir Poetin was de winnaar van de verkiezingen van 18 maart.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.