Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Topdiplomaat EU roept IsraŽl op tot terughoudendheid - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
maandag 14 mei 2018, 16:16

BRUSSEL (ANP) - IsraŽl moet het recht op vreedzaam protest respecteren en bij het gebruik van geweld proportioneel optreden. Dat zei EU-buitenlandchef Federica Mogherini nadat het IsraŽlische leger ruim veertig Palestijnen had gedood. Zij roept beide kanten op tot uiterste terughoudendheid, om verder verlies van levens te voorkomen.

Bij de confrontaties in de Gazastrook, waarbij Palestijnen brandbommen en stenen gooiden, vielen ook minstens 1600 gewonden. Hamas en de organisatoren van de demonstraties in Gaza moeten garanderen dat die strikt geweldloos zijn, aldus de Italiaanse.

Verdere escalatie van de al zeer gespannen situatie zou bij beide volkeren onnoemelijk lijden teweegbrengen en het perspectief op vrede en veiligheid verder verwijderen, schrijft Mogherini. Zij herhaalde haar oproep aan beide partijen om terug te gaan naar de onderhandelingstafel en te werken aan een tweestatenoplossing. De EU is geen voorstander van het eenzijdig erkennen van Jeruzalem als hoofdstad van IsraŽl, memoreert Mogherini.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquÍte. De uitkomst van deze enquÍte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquÍte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.