Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

'Akkoord over coalitieprogramma in ItaliŽ' - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
donderdag 17 mei 2018, 14:18

ROME (ANP) - De Vijfsterrenbeweging (M5S) en de Lega zijn het eens geworden over een coalitieprogramma. Dat hebben bronnen bij de partijen donderdag gezegd na overleg donderdag tussen Luigi Di Maio van de protestpartij M5S en voorman Matteo Salvini van de uiterst rechtse Lega.

Ook zouden ze vooruitgang boeken bij het overleg over het kiezen van een premier. Volgens bronnen bij het Italiaanse persbureau ANSA is M5S-parlementslid Emilio Carelli kandidaat. Carelli wilde tegen ANSA niets zeggen over zijn mogelijke kandidatuur.

De gesprekken tussen M5S en de Lega kwamen pas zeer recent van de grond omdat er aanvankelijk onenigheid was over de rol die Forza Italia van oud-premier Silvio Berlusconi zou moeten spelen. Zijn partij is een bondgenoot van de Lega, die hem niet wilde laten vallen.

M5S weigerde echter met de door schandalen geplaagde Berlusconi in zee te gaan. Eind vorige week liet Berlusconi weten dat hij de vorming van een regering met alleen M5S en de Lega niet in de weg zou staan.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquÍte. De uitkomst van deze enquÍte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquÍte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.