Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Kritiek EU op Nederland om dure verblijfsvergunningen - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
donderdag 17 mei 2018, 17:45
gewijzigd

BRUSSEL (ANP) - De kosten voor de aanvraag van bepaalde verblijfsvergunningen in Nederland zijn buitensporig, vindt de Europese Commissie op grond van EU-wetgeving. Brussel had in december al een aanmaningsbrief gestuurd, en nu volgt een tweede. Nederland heeft twee maanden om te reageren. Uiteindelijk zou de zaak bij het Europees Hof van Justitie kunnen belanden.

De administratiekosten (leges) die de IND in rekening brengt bij een aanvraag door kennismigranten bedragen bijvoorbeeld 582 euro. Ook voor studenten, seizoensarbeiders en bij gezinshereniging zijn de bedragen fors. Een vergoeding vragen is toegestaan, maar ,,buitensporige en onevenredige vergoedingen’’ zijn in strijd met het recht van de aanvragers, aldus Brussel.

Het ministerie van Justitie van Veiligheid is zich bewust van de aanmaningen en is met de zaak bezig, maar wil verder niet inhoudelijk op de zaak ingaan.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.