Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

EU wil toegang Human Rights Watch tot IsraŽl - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
dinsdag 22 mei 2018, 10:47

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie verwacht van IsraŽl dat het Human Rights Watch (HRW) toegang verleent. IsraŽl trok twee weken geleden het werkvisum in van Omar Shakir, de HRW-directeur voor IsraŽl en Palestina. Hij doet daar onderzoek naar mensenrechtenschendingen.

Shakir werd de wacht aangezegd omdat hij boycotmaatregelen tegen IsraŽl zou steunen, maar HRW weerspreekt dat. De beslissing om hem uit te zetten moet worden teruggedraaid, vindt de EU, anders zou ,,IsraŽl op een heel korte lijst komen van landen die medewerkers van Human Rights Watch wegsturen of de toegang weigereníí.

De EU wijst ook op het belang van een snel onderzoek naar een incident rond Jafar Farah, de directeur van de ngo Mossawa, een organisatie die de belangen van Arabische burgers in IsraŽl behartigt. Hij raakte afgelopen week zwaargewond in de stad Haifa.

Steun aan mensenrechtenverdedigers is een belangrijk onderdeel van het mensenrechtenbeleid van de EU.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquÍte. De uitkomst van deze enquÍte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquÍte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.