Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Duits hof: Puigdemont niet terug de cel in - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
dinsdag 22 mei 2018, 11:29

SLEESWIJK (ANP/DPA) - De Catalaanse separatistenleider Carles Puigdemont hoeft niet opnieuw te worden vastgezet. Het Duitse openbaar ministerie had daarom gevraagd, maar het gerechtshof in Sleeswijk-Holstein concludeert nu dat er geen verhoogd risico is dat de politicus op de vlucht slaat.

Duitse aanklagers hebben vastgesteld dat er vermoedelijk toch voldoende grond is om Puigdemont uit te leveren vanwege rebellie. Een Duitse rechtbank oordeelde eerder dat de separatistenleider niet voor dat strafbare feit aan Spanje kan worden overgedragen, maar het OM heeft inmiddels nieuwe informatie ontvangen van de Spaanse autoriteiten.

De Duitse autoriteiten arresteerden de ex-premier van Catalonië eerder dit jaar in de buurt van de Deense grens. Het Duitse hof moet nog besluiten of Puigdemont kan worden uitgeleverd aan Spanje. Hij mag de afwikkeling van de uitleveringsprocedures buiten de gevangenismuren afwachten.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.