Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Bijna 1,5 miljard voor Gambia op donortop - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
dinsdag 22 mei 2018, 14:21

BRUSSEL (ANP) - Op een internationale conferentie over Gambia in Brussel hebben donoren dinsdag 1,45 miljard euro toegezegd. De politieke en financiële steun moet de democratie in het West-Afrikaanse land versterken, de economische groei stimuleren en het respect voor de mensenrechten en rechtsstaat vergroten.

Na het vertrek van de dictatoriale president Yahya Jammeh trof de nieuwe regering vorig jaar een vrijwel lege staatskas aan. De nieuwe president, Adama Barrow, was aanwezig in Brussel op de door de Europese Unie en Gambia georganiseerde conferentie.

De EU verhoogde haar steun met 140 miljoen euro, waarmee het totaal voor de periode 2017-2020 op 365 miljoen komt. ,,Als de nieuwe autoriteiten zich verbinden aan diepgaande hervormingen en het pad van democratie en ontwikkeling bewandelen, dan moet de internationale gemeenschap die roep beantwoorden’’, aldus EU-commissaris Neven Mimica (Internationale Samenwerking).

Ook buitenlandchef Federica Mogherini prees de ontwikkelingen in Gambia. Woensdag volgt een bijeenkomst voor het bedrijfsleven.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.