Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

EU-buitenlandchef: top cruciaal voor Korea - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
dinsdag 12 juni 2018, 13:04

STRAATSBURG (ANP) - De ontmoeting Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un was een ,,cruciale en noodzakelijke stap’’ om verder te bouwen aan de verbeterde verstandhouding tussen de beide Korea’s. De verklaring die beide leiders tekenden geven een duidelijk signaal dat het ultieme doel - het schiereiland kernwapenvrij maken - kan worden bereikt.

EU-buitenlandchef Federica Mogherini zegt dat in een reactie op de top in Singapore. Zij prijst vooral ,,het leiderschap, de wijsheid en vastberadenheid'' van de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. De top bevestigt de Europese overtuiging dat diplomatie de enige weg voorwaarts is naar een duurzame vrede op het schiereiland, aldus de Italiaanse.

De EU blijft bereid een rol te spelen bij de vervolgonderhandelingen en andere stappen die het vertrouwen kunnen verhogen.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.