Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

ItaliŽ en Frankrijk ruziŽn over Aquarius - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
dinsdag 12 juni 2018, 18:17

ROME (ANP/RTR) - De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft boos gereageerd op de Franse kritiek op de wijze waarop zijn regering omspringt met reddingsschip Aquarius. De onlangs aangetreden Italiaanse regeringsleider verweet Parijs hypocrisie.

,,De verklaringen die uit Frankrijk komen over de Aquarius-affaire zijn verrassend en tonen een ernstig gebrek aan kennis over wat er daadwerkelijk aan de hand is'', stond in een verklaring van het kantoor van Conte. ,,ItaliŽ accepteert geen hypocriete lessen van landen die steevast liever niet thuis geven als het aankomt op immigratie.''

ItaliŽ weigerde eerder de Aquarius te laten aanleggen. Dat leidde tot gesteggel over welk land de honderden migranten aan boord moet opvangen. Uiteindelijk bood Spanje aan het vaartuig te laten aanmeren. Zo'n vierhonderd opvarenden stappen over op twee Italiaanse schepen, die vervolgens met de Aquarius naar Valencia varen.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquÍte. De uitkomst van deze enquÍte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquÍte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.