Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

ItaliŽ wil Franse excuses vanwege Aquarius - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
woensdag 13 juni 2018, 13:12

ROME (ANP/RTR) - ItaliŽ wil excuses van Frankrijk vanwege de kritiek op de manier waarop Rome omspringt met reddingsschip Aquarius. Dat zei de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini woensdag in het parlement. Rome riep woensdag ook de Franse ambassadeur op het matje.

ItaliŽ weigerde eerder het vaartuig met honderden vluchtelingen aan boord te laten aanleggen. Volgens de Franse president Emmanuel Macron getuigde die houding van de Italiaanse regering van ,,een zekere mate van cynisme en een gebrek aan verantwoordelijkheidsbesef''.

De Italiaanse premier Giuseppe Conte reageerde daar dinsdag al boos op. De Franse ambassadeur kreeg woensdag de wind van voren. De Italiaanse minister van Buitenlands Zaken Enzo Moavero noemde de kritiek ,,onterecht'' en verklaarde dat de kritiek afbreuk doet aan de relatie tussen Frankrijk en ItaliŽ.

,,Onze geschiedenis van solidariteit verdient het niet om door leden van de Franse regering naar beneden te worden gehaald'', zei minister Salvini in het parlement. ,,Ik hoop dat de Franse regering zo snel mogelijk officiŽle excuses maakt''.

De meer dan zeshonderd vluchtelingen zijn nu onderweg naar Spanje.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquÍte. De uitkomst van deze enquÍte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquÍte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.