Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

EU-sancties tegen mensenhandelaars in LibiŽ - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
donderdag 14 juni 2018, 14:54

BRUSSEL (ANP) - De EU heeft sancties ingesteld tegen vier Libische en twee Eritrese mensensmokkelaars en -handelaars. Ze worden als de leiders gezien van bendes die migranten naar Europa smokkelen en vluchtelingen verhandelen in en rond LibiŽ.

De zes mogen de EU niet meer in en hun banktegoeden in de EU zijn bevroren. Ook is het voortaan verboden om dit zestal bijvoorbeeld leningen te verstrekken.

De maatregelen volgen op een besluit van de Verenigde Naties. De Veiligheidsraad legde vorige week voor het eerst sancties op tegen mensenhandelaars. Dat gebeurde op voorstel van Nederland.

Eind 2017 leidden beelden van nieuwszender CNN van Afrikaanse migranten die in LibiŽ als slaven werden verkocht tot grote internationale ophef. Onder meer Nigeria haalde daarop gestrande landgenoten terug. In Mali en Guinee gingen betogers de straat op.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquÍte. De uitkomst van deze enquÍte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquÍte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.