Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Athene krijgt laatste miljard uit Europees steunfonds - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
donderdag 14 juni 2018, 18:03

LUXEMBURG (ANP) - Griekenland kan een miljard euro tegemoet zien om achterstallige rekeningen te betalen. Het bedrag is het laatste partje van de gunstige leningen die het land krijgt uit het Europese steunfonds ESM.

Dat heeft het ESM in Luxemburg besloten omdat Griekenland aan de laatste voorwaarden heeft voldaan, onder meer door de totale betalingsachterstand van het land terug te dringen. Het Griekse parlement stemde donderdag ook in met het laatste pakket wettelijke maatregelen dat het land van zijn crediteuren moet doorvoeren. Daaronder vallen bezuinigingen in de pensioenen en de gezondheidszorg.

Het steunprogramma voor het land loopt op 20 augustus af. Het is de bedoeling dat Griekenland dan na acht jaar op eigen kracht verder gaat en weer tegen normale tarieven op de financiŽle markten gaat lenen. De Eurogroep (ministers van FinanciŽn van de eurozone) beslist naar verwachting volgende week in Luxemburg of Griekenland inderdaad van het financiŽle infuus af kan.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquÍte. De uitkomst van deze enquÍte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquÍte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.