Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Premier ItaliŽ fluit populist Salvini terug - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
woensdag 20 juni 2018, 13:33

ROME (ANP/DPA) - De partijloze Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft zijn rechts-populistische minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini teruggefloten. Salvini die met zijn partij, de Lega, vooral tegen immigratie, illegalen en de EU tekeergaat, wilde deze week plotseling weten hoeveel Roma er in ItaliŽ leven. Om een beeld te krijgen van de situatie ,,moeten we weer eens doen wat vroeger telling heette'', zei hij op de tv.

Conte heeft beklemtoond dat ,,hier niemand het voornemen heeft om op etnische basis volkstellingen te houden en dat is overigens in strijd met de wet en duidelijk discriminerend''.

De professor in de rechten Conte is door de verkiezingswinnaars van 4 maart, Matteo Salvini van de Lega en Luigi Di Maio van de eurosceptische populisten van de Vijfsterrenbeweging (M5S) naar voren geschoven als compromis-premier. Conte had geen politieke ervaring voor hij begin deze maand regeringsleider werd.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquÍte. De uitkomst van deze enquÍte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquÍte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.