Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Bulgarije: sluit EU-grenzen voor migranten - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal

bij Bulgaars voorzitterschap van de ...

vrijdag 22 juni 2018, 16:30

SOFIA (ANP/RTR) - Bulgarije zal op de EU-mini-top over migratie dit weekeinde de onmiddellijke sluiting voorstellen van de buitengrenzen van de Europese Unie voor migranten. Tegelijk moeten er centra voor oorlogsvluchtelingen buiten het EU-grondgebied komen. Dit zei premier Bojko Borisov vrijdag tijdens een verrassingsbezoek aan het Bulgaarse parlement.

Borisov zei dat zodra de instroom van migranten is gestopt, de EU zich moet bekommeren om de duizenden migranten die al in Europa zijn. De mensen die conflicten zijn ontvlucht moeten bescherming krijgen en de rest moet naar huis, aldus de premier. Hij zei dat er centra in Libië en Turkije moeten worden opgezet die vluchtelingen opvangen nog voor ze Europa bereiken. De oppositie had om informatie gevraagd over de positie van Bulgarije met betrekking tot migratie.

Bulgarije, dat momenteel het voorzitterschap van de Europese Unie bekleedt, hoopt dat het stoppen van de migranteninstroom ook de zorgen bij Midden-Europese landen wegneemt. Die verzetten zich tegen oproepen om verplicht een bepaald aantal migranten op te nemen die sinds 2015 de EU zijn binnengekomen. Donderdag zeiden leiders van Hongarije, Polen, Slowakije en Tsjechië dat ze de kleinere top op zondag overslaan vóór een volledige 28-koppige EU-top volgende week.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.