Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

GroenLinks vraagt naar EU-subsidie om kwetsbare leerlingen naar werk te begeleiden - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
Met dank overgenomen van Tweede Kamer der Staten Generaal (Tweede Kamer), gepubliceerd op dinsdag 3 juli 2018.

Het EU-subsidiepotje om kwetsbare leerlingen naar werk te begeleiden is leeg, terwijl het geld bedoeld was voor de periode tot 2020. En dat terwijl we "juist voor deze leerlingen moeten klaarstaan", benadrukt Westerveld. Hoe gaat de staatssecretaris dit probleem oplossen?

De EU-subsidieregeling om kwetsbare leerlingen aan werk of een stage te helpen is bijzonder succesvol, zegt staatssecretaris Van Ark, waardoor het geld nu dus eerder op is dan verwacht. Meer scholen en instanties hebben de weg naar de subsidie gevonden.

Kwetsbare leerlingen aan een stage of een baan helpen is "geweldig werk", vindt Van Ark. Er is niet alleen Europees geld voor beschikbaar, maar bijvoorbeeld ook gemeentelijk geld. Voor gemeenten is het ondersteunen van kwetsbare jongeren een topprioriteit. De staatssecretaris wijst ook op de bereidheid van werkgevers om te investeren in hun werknemers.

zie ook

  • Het overzicht van de laatste debatten in het kort
  • De geredigeerde woordelijke verslagen van Kamervergaderingen (het stenogram). Deze zijn maximaal vier uur na het uitspreken beschikbaar.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.