Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Groen licht voor windpark Eneco en Otary - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal

bij Woningcorporaties en ...

vrijdag 6 juli 2018, 18:58
gewijzigd

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie keurt de beoogde samenwerking in twee offshore-windparken in de Belgische Noordzee van de Nederlandse energieleverancier Eneco, het Belgische energieconcern Otary en Electrabel van het Franse Engie goed. De nieuwe joint venture voor de projecten met de namen Seastar en Mermaid levert geen problemen met de EU-concurrentiewetgeving op, meent Brussel.

Het Belgische Otary is actief in de ontwikkeling, bouw en het beheer van windprojecten op zee. Het windparkenproject was tot nu toe in handen van Otary en Electrabel. Mermaid en Seastar zijn twee van de laatste offshorewindparken die zullen worden gebouwd in de zone die de regering heeft toegewezen voor de Belgische kust.

Seastar en Mermaid tellen samen 58 windmolens en zouden vanaf eind 2020 genoeg groene stroom moeten produceren om jaarlijks 485.000 gezinnen van elektriciteit te voorzien.

Eneco zet steeds meer in op de productie en levering van duurzame elektriciteit via zon- en windparken. Behalve in Nederland en België is Eneco ook nog actief in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. In de thuismarkt heeft het bedrijf 2,1 miljoen klanten. In de andere landen gaat het niet om directe energielevering, maar heeft de onderneming onder meer wind- en zonneparken.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.