Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Tusk: helaas is brexit niet vertrokken - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
maandag 9 juli 2018, 16:54

BRUSSEL (ANP) - EU-president Donald Tusk betreurt dat met het opstappen van de Britse ministers David Davis en Boris Johnson niet ook het idee van de brexit is verdwenen. ,,Maar wie weet’’, reageerde de Pool op het vertrek van de twee bewindslieden die voorstander zijn van het Britse vertrek uit de EU.

,,Politici komen en gaan, maar de problemen die ze voor de mensen hebben gecreëerd blijven’’, zei Tusk. ,,De rotzooi die de brexit heeft veroorzaakt is het grootste probleem in de geschiedenis van de relatie tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. En het is verre van opgelost, met of zonder mister Davis.’’

Brexitminister Davis wordt vervangen door Dominic Raab, eveneens een ‘brexiteer’. De Europese Commissie liet weten dat de onderhandelingen met de Britse regering gewoon doorgaan. Voorzitter Jean-Claude Juncker had de Britse premier Theresa May zondagmiddag nog aan de telefoon, liet zijn woordvoerder weten.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.