Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Groen licht voor telecomovername Oostenrijk - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
maandag 9 juli 2018, 18:06

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft haar goedkeuring gegeven aan de overname van UPC Oostenrijk door de Oostenrijkse tak van T-Mobile. De twee partijen hebben niet genoeg macht op de Oostenrijkse markt om andere partijen uit te kunnen sluiten.

Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile, en UPC-moeder Liberty Global kondigden de overname eind vorig jaar aan. Met de deal is zo'n 1,9 miljard euro gemoeid. T-Mobile kan door de overname ook landlijnen toevoegen aan zijn mobiele netwerk in Oostenrijk.

Ook in Nederland is T-Mobile overigens met een uitbreiding bezig. Hier wordt gewerkt aan een samensmelting van T-Mobile Nederland en Tele2 Nederland. De Europese Commissie kondigde vorige maand aan een diepgaand onderzoek te starten naar die plannen. In Brussel leeft de vrees dat klanten in Nederland door deze deal te maken kunnen krijgen met hogere tarieven en een beperkter aanbod.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.