Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

ItaliŽ weigert boot met vluchtelingen - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
dinsdag 10 juli 2018, 15:06

ROME (ANP/RTR) - ItaliŽ heeft een vrachtschip met 66 vluchtelingen aan boord geweigerd. Het schip had maandag de vluchtelingen voor de kust van LibiŽ uit zee gehaald, maar kreeg geen toestemming naar ItaliŽ te varen.

Dinsdag zijn de vluchtelingen overgezet naar een schip van de kustwacht. Een aantal vluchtelingen zou de bemanning van het schip dat onder de Italiaanse vlag vaart hebben bedreigd. ItaliŽ wil dat de vluchtelingen beter over de Europese lidstaten worden verdeeld,

,,De Libische havens zijn meer dan veilig en als minister kan ik u garanderen dat de goede tijden voor de handelaren voorbij zijn," zei de minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini.

Over twee dagen is er een EU-top in Innsbruck waar alle ministers van Buitenlandse Zaken praten over de vluchtelingenproblematiek. Belangrijk onderwerp daarbij is het indammen van de stroom vluchteling die via de Middellandse Zee naar Europa komt.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquÍte. De uitkomst van deze enquÍte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquÍte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.